Kulinaria - przepisy

Karnawałowe tiramisu

Karnawał to czas, kiedy nie odmawiamy sobie słodkości. Chciałabym polecić Wam bardzo prosty w przygotowaniu deser.

Składniki na formę ok. 20 cm średnicy:

– 20 okrągłych biszkoptów,

– 250 serka mascarpone,

– 200 g śmietany 36%,

– 2–3 łyżki cukru pudru,

– kakao zwykłe do posypania,

– 50 g czekolady,

– 1 łyżeczka kawy.

Wykonanie:

Kawę zaparzamy w 50 ml wrzątku. Na dno blaszki wykładamy biszkopty i skrapiamy je kawą. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, chwilkę miksujemy i dokładamy porcjami mascarpone (cały czas wolno miksując). Masę przekładamy na biszkopty i chłodzimy minimum 3 godziny. Wierzch deseru posypujemy kakao, a następnie ścieramy mocno schłodzoną czekoladę.

0 0 votes
Oceń temat artykułu
reklama
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

Polecamy

Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x

Ej! Odblokuj nas :)

Wykryliśmy, że używasz wtyczki typu AdBlock i blokujesz nasze reklamy. Prosimy, odblokuj nas!