Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Często jednak w pośpiechu nie mamy czasu szykować nic specjalnego i na naszym talerzu ląduje bułka z wędliną i żółtym serem albo parówki. Ja polecam pastę jajeczną, którą można przygotować sobie poprzedniego dnia, a rankiem zajadać ją ze smakiem z pajdą świeżego chleba lub cieplutką bułeczką.
Składniki na 1 porcję:
– 1 jajko,
– 1 łyżka serka kanapkowego, np. czosnkowego,
– 1 rzodkiewka,
– łyżeczka posiekanego szczypiorku,
– sól,
– pieprz.
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekładamy do miseczki. Do jajka dodajemy serek, startą na grubych oczkach tarki rzodkiewkę i szczypiorek. Całość solimy, pieprzymy i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Polecamy